Brandwerende en hittebestendige doeken

Forfyre ontwikkelt, produceert en levert een range aan hoogwaardige brandwerende doeken onder de naam Fortex®. De Fortex® brandwerende doeken worden in verschillende industrieën toegepast voor het beschermen van objecten, constructies, installaties tegen brand en hete rookgassen.

De doeken zijn hittebestendig tot 1400 °C en zijn dan ook extreem brandwerend. Daarnaast straalt er vrijwel geen warmte door het doekmateriaal, een ideale bescherming in geval van brand.

Ook bieden de doeken uitstekende bescherming tegen hitte. Denk bijvoorbeeld aan machines die enorm heet kunnen worden en daardoor een risico vormen voor personeel. De Fortex doeken kunnen als hitteschild / hittebestendig scherm worden toegepast om brandwonden te voorkomen.

Bouwkundige brandpreventie – voorkomen van brandoverslag

Volgens artikel 2.84 ‘Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag’ uit het Bouwbesluit dienen brandcompartimenten te worden gerealiseerd door doorslag en overslag van brand tegen te gaan. Fortex® doek is door de hoge temperatuur bestendigheid uitermate geschikt om toe te passen als brandoverslag scherm. Deze schermen kunnen een brandwerende barrière vormen tussen gebouwen, ruimtes maar bijvoorbeeld ook tussen andere objecten met verhoogd risico op brand zoals elektrische voertuigen en gas installaties.

Brandwerend en geluidsisolerend

In grote productiehallen kan het geluid dat machines produceren gaan rondgalmen, wat erg hinderlijk kan zijn. Een oplossing kan gevonden worden in het ophangen van akoestisch isolerende materialen. Deze materialen zijn echter vaak gebaseerd op schuimmateriaal of andere brandbare samenstellingen. De Fortex® doeken vormen dan een veilige oplossing door de combinatie van zowel brandwerende als geluidsisolerende eigenschappen.

Breed inzetbaar

Voor de meest uitdagende toepassingen bestaat er een geschikt brandwerend Fortex® weefsel. Door bijvoorbeeld de samenstelling van de vezels te wijzigen, het aanbrengen van technische coatings of meerdere lagen te stikken, kunnen verschillende interessante product eigenschappen worden gecombineerd. Zo bestaan er Fortex® doeken die naast de hoge brandwerendheid ook waterafstotend zijn, extreem hoge treksterkte hebben, reflecterend zijn, licht of luchtdoorlatend zijn etc. Daarnaast kunnen de doeken in de meeste kleuren worden gemaakt en is bedrukking mogelijk.

 

Vraag naar de mogelijkheden:

[wpforms id="1224" title="false" description="false"]