FyreVerm Vermiculiet platen

FyreVerm platen zijn vervaardigd van geëxpandeerd vermiculiet en hebben een hoog isolerende werking. De warmtegeleidingscoëfficiënt ligt tussen 0,09 en 0,18 W/mK en het kan worden ingezet op temperaturen van -260 °C tot 1200 °C.

Naast de goede thermisch isolerende eigenschap hebben de FyreVerm platen ook een hoge mechanische sterkte. De platen zijn niet broos en niet gevoelig voor scheurvorming.

FyreVerm vermiculiet platen voor kachel -en haardenbouw

De eigenschappen van de FyreVerm platen zijn met name interessant voor producenten van haarden en kachels. De board houden namelijk warmte vast waardoor de kachel of haard continu warmte verspreidt, zelfs tot lang na het stoken. Zo blijft de woning optimaal verwarmd, ook s’ nachts. Daarnaast zorgen de platen ervoor dat de metalen omkasting van de haard of kachel niet te warm wordt aan de buitenkant. Door de lage warmtegeleidingscoëfficiënt worden hoge temperaturen afgebouwd. Zo blijft de omkasting beschermd en worden brandwonden voorkomen.

Vermiculiet FyreVerm platen voor branddeuren

De FyreVerm brandwerende vermiculiet panelen zijn succesvol toegepast door producenten van branddeuren voor het behalen van EI30, EI60 en EI120 brandclassificaties. De platen kunnen in zeer grote afmetingen worden geproduceerd met een minimale dikte. De hoge brandwerendheid, sterke structuur, grote afmetingen en het lichte gewicht zijn waardevolle eigenschappen voor producenten van branddeuren en overige brandveiligheidssystemen. FyreVerm boards zijn onbrandbaar conform EN 13501-1 (A1).

Akoestieke isolatie

De stevige structuur en hoge densiteit maken de FyreVerm plaat ook een uitstekende akoestische isolator. Zo worden platen bijvoorbeeld toegepast voor geluidsisolatie in opname studio’s en bioscopen. Het is de combinatie van geluidsabsorptie (α - 0,4 - 0,6 @ 500 Hz), reductie van geluidsreflectie én zeer hoge brandwerendheid die het materiaal interessant maakt voor vele akoestieke toepassingen.

Verkrijgbaarheid

Op maat gemaakt

De vermiculiet FyreVerm platen worden geproduceerd in standaard afmetingen van 1000 x 600 mm en 1230 x 1030 mm. Densiteiten variëren van 750 kg/m3 tot 1200 kg/m3 en de plaatdikte loopt van 10 – 70 mm.
De FyreVerm vermiculiet boards kunnen op maat worden gezaagd, geboord, gefreesd en afgeschuind. Ook kunnen de boards worden gelamineerd. Voor de kachel -en haardenbouw kunnen de platen ook worden geleverd in verschillende patronen (bakstenen effect, strepen)