MarineFlex:  Dunst mogelijke isolatie voor het afbouwen van hoge temperaturen

De MarineFlex is een geëngineerd, 3D flexibel microporeus isolatieproduct met een extreem lage warmtegeleidingscoëfficiënt op zowel hoge als lage temperaturen. De indrukwekkende isolatie prestatie van dit materiaal is tot vijf keer beter dan andere conventionele isolatie producten. Daarnaast blijft het product thermisch stabiel tot 1000 °C. Naast dat het product goede thermische eigenschappen heeft, zijn ook de brandwerende eigenschappen zeer positief. Om deze reden wordt de MarineFlex ingezet voor de passieve brandbeveiliging van constructies die worden blootgesteld aan de standaard cellulose branden, hydrocarbon branden (olie) en zelfs jetfires (gas).microporeus isolatie uitlaat mat paneel

De technologie waarop de MarineFlex geproduceerd wordt is vandaag de dag de enige technologie die het mogelijk maakt om de microporeuze stoffen matrix binnenin het product op een nauwkeurige en consistente wijze te verdelen. Superieure thermische eigenschappen worden hierdoor verkregen evenals een verbetering van de mechanische sterkte. De compositie van MarineFlex bestaat uit een versterkte mix van radiatie absorberende anorganische Silicaten waarvan de formules/eigenschappen afzonderlijk verschillen. Deze minerale matrix wordt vervolgens volledig ingepakt met een hoge temperatuur bestendig glasdoek waardoor het microporeuze poeder opgesloten zit. Deze mat gaat vervolgens onder een naaimachine en afhankelijk van de toepassing, worden er horizontaal en/of verticaal naden gestikt zodat een flexibele ‘twist’ werking tot stand komt.

MarineFlex super-isolatie is het antwoord op complexe, veel eisende thermische en brandwerende applicaties waarbij gezocht wordt naar zowel gewicht -en ruimtebesparingen als energiebesparingen. Het MarineFlex product voldoet aan de standaard specificatie voor microporeuze producten volgens de ASTM C1676. De MarineFlex is volgens de EU-MED getest en gekeurd als onbrandbaar materiaal.

Toepassingen

MarineFlex is, zoals de naam al aangeeft, oorspronkelijk ontwikkeld voor de marine industrie. Echter, is het door de uitstekende isolerende en brandwerende eigenschappen in combinatie met de flexibele structuur ook een vaak toegepast product binnen andere industrieën. Denk hierbij aan hoge temperaturen toepassingen waarbij gezocht wordt naar minimale isolatiedikte en lichtgewicht:

 • Uitlaatsystemen binnen de marine en automotive
 • (industriële) schoorstenen (pipe-in-pipe configuraties)
 • Wanden en dekken binnen de scheeps- en jachtbouw vervaardigd van aluminium, staal of composiet
 • Verwarmingselementen in compacte behuizingen
 • Branddeuren waarbij dun en lichte isolatie gewenst is
 • Brandwerende systemen voor het beschermen van petrochemische (gas) installaties

Product voordelen

 • “Twist & Flex” type isolatieproduct waardoor complexe geometrieën beter toegankelijk zijn
 • Ultra dun isolatieproduct waardoor er aanzienlijke ruimte- en gewichtsbesparingen gerealiseerd kunnen worden
 • Indrukwekkende lage warmtegeleidingscoëfficiënt tot in hoge temperaturen
 • Anorganische en onbrandbaar (getest)
 • Hoge continue gebruikstemperatuur met een verwaarloosbaar kleine krimp wanneer deze overschreden wordt
 • Eenvoudig en snel te installeren, bewerken (vorm en snij werk) op jobsite mogelijk
 • Gelijkwaardig verdeelde matrix core, optimale thermische prestatie over het gehele oppervlak
 • Een isolatie prestatie welke bewezen vijf keer beter is dan conventionele isolatieproducten

 

[inbound_button font_size=”20″ color=”#c8232b” text_color=”#ffffff” icon=”folder-o” url=”http://www.forfyre.com/contact/” width=”” target=”_self”] Vraag naar de technische datasheet![/inbound_button]