FireMaster® Marine Plus - lichtgewicht brandwerende isolatiesystemen voor de offshore, scheeps- en jachtbouw

Forfyre BV is geautoriseerd importeur en dealer van de FireMaster® Marine Plus systemen, een zeer uitgebreid pakket aan lichtgewicht,  gecertificeerde brandwerende isolatiesystemen voor de marine en offshore.

De dekens zijn intensief getest op A Class, H Class, HSC Class en Jetfire voor het beschermen van (dam)wanden en deck constructies vervaardigd van staal, aluminium en composiet.

FireMaster Marine Plus systemen worden gebruikt door o.a. onderstaande concerns voor het brandwerend beschermen van constructies en installaties:
Brandtesten
Vanwege de uitstekende thermische eigenschappen op hoge temperaturen in combinatie met het lichte gewicht, wordt FireMaster isolatie ook toegepast voor vele andere brandwerende constructies zoals bijvoorbeeld industriële branddeuren en het fireproofen van leidingwerk in de petrochemie. Dit soort 'nieuwe' constructies dienen getest en gecertificeerd te worden door een onafhankelijk testcentrum op brandveiligheid. Het organiseren van een brandtest is voor veel bedrijven een aanzienlijke investering. Om kosten te besparen is zo min mogelijk "trial and error" gewenst. De belangrijke vraag is dan ook vaak wat de juiste opbouw van isolatie moet zijn en hoe de meest slimme installatiemethode eruitziet, om een zo succesvol mogelijke test te doorstaan. Forfyre BV is sinds jaren intensief betrokken bij de ontwikkeling van de FireMaster systemen en heeft daardoor een uitgebreide kennis opgebouwd over hoe het materiaal zich gedraagt in cellulose, hydrocarbon en jetfire brandtesten.
Licht gewicht en ruimtebesparend
De FireMaster® Marine Plus wordt volgens een geavanceerde technologie geproduceerd, welke zich richt op het optimaal reduceren van het zogenaamde "shot" gehalte in de deken. Dit is het niet-isolerende bestanddeel in een op vezel gebaseerde isolatiedeken. Deze technologie resulteert in een super isolerend product dat in zeer licht gewicht en minimale isolatiedikte kan worden toegepast. Deze technische voordelen maken uiteindelijk ook een snelle installatie mogelijk.

[inbound_button font_size="15" color="#c8232b" text_color="#ffffff" icon="clipboard" url="http://www.forfyre.com/contact" width="" target="_self"] Opzoek naar A15-A60 / HSC30-60 min / H60-120 systeem details? Neem contact op! [/inbound_button]


Productvoordelen

 • Lichtste systemen verkrijgbaar voor het gecertificeerd isoleren conform A, H en HSC Class
 • Flexibel en slechts in één laag te installeren
 • Comprimeerbaar en eenvoudig te snijden
 • Minimaal aantal (las)pennen benodigd vanwege de profile wrap mogelijkheid
 • Het opvullen van de verstijvingen is niet nodig = besparing installatietijd
 • Minder naden, minder tape benodigd (40% besparing in vergelijking met traditionele systemen)
 • Verkrijgbaar met een eenzijdige aluminiumfolie en glasdoek voor een strakke afwerking
 • Naast de brandwerende prestatie ook uitstekende thermische eigenschappen
 • Goede akoestische eigenschappen; geluidsabsorptie en transmissie waarden beschikbaar
 • Waterafstotende versie verkrijgbaar (ontwikkeld voor NORSOK regelgeving)
 • Op basis van een bio soluble vezel en geheel vrijgesteld van potentiële gezondheidsrisico's
 • Bevat geen binder, en daardoor geen (toxische) rook en stank tijdens verbranding

Verkrijgbaarheid en optionele conversies

De dekens zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en diktes en kunnen op verzoek worden bekleed met (versterkt) aluminium folie, glasdoek en overige technische weefsels. De FireMaster systemen die getest zijn op A15-60, HSC30-60 min en H60-120 klassen verschillen in opbouw. De meeste brandtesten zijn behaald met slechts één enkele laag FireMaster isolatie. Klik op de bovenstaande button om de details van de verschillende beschikbare systemen op te vragen. Voor toepassingen die vragen om een waterbestendig product (zoals bijvoorbeeld staat omschreven in de NORSOK regelgeving) , is de FireMaster® Water Repellent ontwikkeld. Dit product wordt al jarenlang succesvol toegepast binnen de offshore, en is tevens onderworpen aan verschillen testen waarbij het absorberend vermogen van de blanket is gemeten gedurende een bepaalde periode.(Rapport op aanvraag beschikbaar)