Hittebestendige isolatie voor het isoleren van automotive componenten, uitlaatsystemen en carrosserie

 
Onze hittebestendige isolatie deken gemaakt van Silica fiber is door de uitstekende thermische eigenschappen op hoge temperaturen en de stevige, flexibele structuur, een vaak toegepast isolatiemateriaal binnen de automotive. Hierbij wordt de Silica fiber deken vastgelijmd aan de binnenkant van twee halve schaaldelen die vervaardigd zijn uit dun gewalst, roestvrij staal. Op deze manier ontstaat er een hitteschild dat in staat is extreem hoge temperaturen tot 1000 °C af te bouwen in minimale isolatiedikte.
 

Hitteschilden voor het isoleren van componenten en carrosserie

Vanwege de grote hoeveelheden warmte die worden afgegeven door interne verbrandingsmotoren, worden hitteschilden op de meeste motoren gebruikt om componenten en carrosserie te beschermen tegen hitteschade. Behalve bescherming bieden hitteschilden ook een prestatievoordeel door de temperaturen onder de motorkap te verlagen, waardoor de aanzuigtemperatuur wordt verlaagd.

Niet-flexibele hitteschilden worden traditioneel gezien gemaakt van staal, maar tegenwoordig ook van aluminium. Sommige high-end hitteschilden zijn gemaakt van aluminiumplaat of andere composieten, met een keramische thermische barrière coating om de warmte-isolatie te verbeteren. Het flexibele hitteschild is normaal gemaakt van dun aluminiumfolie, dat op rol wordt geleverd en met de hand wordt aangebracht door de installateur. Flexibele hitteschilden met hoge prestaties bevatten meestal keramische isolatie die wordt aangebracht via plasma spraying. Deze nieuwste producten zijn gebruikelijk in top-autosporten zoals Formule 1. Textiel hitteschilden worden gebruikt voor het isoleren van verschillende componenten zoals de uitlaat, turbo, DPF of andere uitlaatcomponenten.

Silica fiber heatshields voor de automotive industrie, voor het isoleren van componenten en carrosserie op hoge temperaturen.

Hitteschilden worden ook gebruikt om ventilatieopeningen voor motoren te koelen. Wanneer een voertuig op hogere snelheid rijdt, is er genoeg ‘ram lucht’ (geforceerde koeling) om het motorcompartiment bij de motorkap te koelen, maar wanneer het voertuig op lagere snelheden rijdt of een helling beklimt, is het nodig de motorwarmte te isoleren om over te brengen naar andere delen eromheen , bijv. naar de motorsteunen. Met behulp van een juiste thermische analyse en het gebruik van effectieve hitteschilden, kunnen de ventilatieopeningen van de motor worden geoptimaliseerd voor de beste prestaties.

Silica fiber hittebestendige isolatie wordt als hitteschild toegepast door fabrikanten van onder andere personenauto’s, trucks en agricultuur voertuigen. Daarnaast hebben ook verschillende toeleveranciers baat bij de technische voordelen van de Silica fiber isolatiematten, zoals bijvoorbeeld producenten van uitlaatsystemen (staalbuigers). Hoge temperaturen tot 1000 ºC kunnen door de goede isolatiewaarde van de Silica fiber dekens worden afgebouwd in slechts 10 tot 20 milimeter isolatiedikte. Indien er sprake is van een zeer beperkte ruimte rondom het te isoleren onderdeel, dan kan het product  Forfyre MarineFlex een geschikt alternatief zijn. De isolatiewaarde van dit microporeus isolatiemateriaal ligt lager dan stilstaande lucht, waardoor er nog minder isolatiedikte benodigd is om de temperatuur af te bouwen tot acceptabel niveau.

Warmtegeleidingscoëfficiënt Silica fiber hitteschilden voor de automotive

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Vraag naar technisch advies en een gratis sample!

[wpforms id=”1224″]