Steel Protect 843: fireproofing spuitplaster voor petrochemische staalconstructies


Metalen constructies in de (petro)chemische industrie, maar ook in energie- en kerncentrales, kunnen in geval van brand bezwijken door de hoge temperaturen die vrijkomen bij de verbranding van hydrocarbons. Steel Protect 843 is volgens de UNE ENV 1338-1 standaard getest en onderworpen aan de UL 1709 temperatuur curve om de bijdrage aan brandwerendheid te meten wanneer het materiaal wordt aangebracht op staalwerk elementen als; palen, steunen, dragers, liggers en kolommen.

Steel Protect 843 is getest op een groot aantal uiteenlopende stalen profielen zodat het breed inzetbaar is. Ook is het getest op verschillende ‘’design temperatures’’, zoals gespecificeerd in de standaard.

 

Applicatie

Steel Protect 843 wordt geïnstalleerd middels een industriële pneumatische spraymachine-pomp. Een stalen gaas dient om het profiel bevestigd te worden voor het bieden van mechanische sterkte. Het te beschermen oppervlak dient vooraf te worden schoongemaakt zodat stof, olie en eventuele verfresten worden weggenomen. Het is aanbevolen om het staalwerk met water schoon te spuiten. Dit zal ook zorgen voor een thermische balans tussen de spuitplaster en het oppervlak.

steel protect 843 brandwerende mortel staalwerk


CONFIGURATIE
1 = Stalen profiel
2 = Stalen gaas
3 = Steel Protect 843

TEST   
Standaard: PN-ENV 13381-4
Laboratorium: FIRES
Standaard: UNE ENV 13381-4
Laboratorium: TB

 

[inbound_button font_size=”15″ color=”#c8232b” text_color=”#ffffff” icon=”angle-double-right” url=”” width=”” target=”_self”] Laat de benodigde laagdikte berekenen voor uw specifieke toepassing [/inbound_button]

 

 

 Producteigenschappen

Compositie Cement, steenwol en hoge temperatuur bestendige vulmiddelen
Brand classificatie A1
Bulk soortelijk gewicht 385 kg/m3 +- 10%
Droog soortelijk gewicht (na 28 dagen) 843 kg/m3 +- 10%
Spray soortelijk gewicht (nat) 1070 kg/m3 +- 10%
pH waarde 12,5
Resistentie bacteriële groei Immun
Verpakking 25 kg zakken, 600 kg pallets
Warmtegeleidingscoëfficiënt Max. 0,045 W/m*K op 20 °C


Health & safety

Steel Protect 843 is vervaardigd uit inorganische componenten zoals steenwol, welke geclassificeerd zijn volgens de European Directive 67/548 CEE, als Xi; R.38 (vrij van gezondheidsrisico’s). Het materiaal is dan ook niet toxisch; het bevat geen asbest of kristallijne silica. Het materiaal is niet gevoelig voor bacteriële groei/schimmel.


Afwerkingen

Verschillende afwerkingen zijn mogelijk; ruw, glas, beschilderd, etc. Zodra de spuitplaster volledig is uitgehard na minimaal 28 dagen, kan het oppervlak eventueel egaal glad worden gemaakt met een roller. Het is mogelijk om het beton te schilderen met een elastische acrylaat coating.