Jetfire Pipe MP – Jetfire brandwerende isolatie voor stalen leidingwerk

Het Jetfire Pipe MP systeem is ontwikkeld voor het brandwerend beschermen van stalen leidingen welke worden blootgesteld aan de meest hevige jetfire branden, zoals deze kunnen ontstaan als gevolg van een gaslek op petrochemische (LNG) plants, kerncentrales en raffinaderijen. De configuratie van het systeem bestaat uit een combinatie van flexibele microporeuze isolatiepanelen en AES vezel gebaseerde brandwerende dekens. De geavanceerde technologie waarop deze materialen worden geproduceerd resulteert in een extreem lage en constante thermische isolatiewaarde tot maximale temperaturen van 1200 C. Het Jetfire Pipe MP systeem biedt dan ook maximale weerstand in minimale isolatiedikte.

180 minuten jetfire bescherming

Jetfire Pipe MP is getest en gecertificeerd op 180 minuten jetfire bescherming volgens de ISO 22899-1 test standaard. Om weerstand te bieden tegen de hevige impact van een jetfire brand is een externe stalen cladding over de isolatie vereist. Twee verschillende kwaliteiten staal zijn getest om het systeem zo breed mogelijk in te kunnen zetten.

Het Jetfire Pipe MP systeem is een kostenbesparend alternatief op maatwerk matrassen en is daarnaast:

• Licht van gewicht
• Eenvoudig te installeren
• Eenvoudig en snel aan te passen op locatie

Welke dikte is benodigd voor het bieden van een X aantal minuten aan jetfire bescherming?

Dat is afhankelijk van drie factoren: de diameter van de pijp, de dikte van de pijp en de gestelde kritische temperatuur binnenin de pijp na de brand. Contacteer Forfyre voor een dikte berekening en een voorstel inclusief certificering en officiële installatie instructies.

jetfire protection pipework petrochem

a. Stalen cladding, 304 kwaliteit in 0,6 mm. Bevestigd met 10 mm lange RVS klinknagel met een onderlinge afstand van 100 mm.

b. RVS clips om de stalen banden vast te houden (zie .d)

c. 10 mm lange RVS klinknagel met een onderlinge afstand van 100 mm.

d. RVS stalen band in 20 mm breed met een onderlinge afstand van 200 mm.

e. Staaldraad om de brandwerende dekens te bevestigen, 50 mm vanaf de rand van de deken en 150 mm onderlinge afstand.

f. Een enkele laag brandwerende deken in densiteit 128 kg/m3

g. Flexibele microporeuze isolatiepanelen in 10 mm dik (220 kg/m3)

h. Stalen leiding

 

Indien de isolatie demonteerbaar moet zijn voor bijvoorbeeld inspectie of onderhoud, dan is het Forfyre JetFire Jacket een te overwegen oplossing.